Wednesday, February 28, 2007

Una recepta complicada però força interesant de BUNYOLS DE QUARESMA

BUNYOLS DE QUARESMA
===============

Ingredients:

1 Kg de farina
60 gr. llevat de Paris
200 gr. de sucre
200 gr. aigua
5 ous
100 gr nata líquida
50 gr. mantega
50 gr. de greix de porc
10 gr. de sal
1 culladradeta de café de canyella en pols
2 llimones ratllades
30 gr. matafaluga en pols
20 gr. cilandro pols
1 copeta d'anís
1 copeta de ratafia

S'agafen 10gr. de la farina el llevat i una mica d'aigua es treballa i es forma un panet fent-li una creu al mig, s'espolvoreixa u recipient amb farina es posa dins i se cobreix ambun drap i se deixa lleva fins el doble de volum.

Mentrestant amb un altre recipient si posa el sucre, aigua, ous, sal, mantega, greix, nata, canyella, llimones ratllades, matafaluga, cilantro, copetas de anís i ratafia, es barreja tot i se afegeix el panet llevat un cop això barrejat al final si tira la farina. Es treballa un bon rato procurant que la pasta no quedi ni molt ura ni molt tova.

Quan la pasta ja esta treballada s'agafa un recipient si tira una mica d'oli per mullar el fondo i les parets perqué no si enganxi la pasta, fet aixó si posa la pasta, es cobreix amb fraps ben tapada perqué estigui calenta i quan la pasta hagi crescut el doble vol dir que ja esta apunt de coue.

Se posa un recipient al foc lo mes fondo possible d'oli quan esta ben calent s'agafa un tros de la pasta, es fa una tira i es talla a troçets d'uns 20 gr. aproximadament, quan tens el tros de pasta a les mans s'estira una mica i amb el dit gros es fa un forat al mig i es tira amb cuidado al oli se giren i es treuen amb una escumadora. Quan son freds se esucren amb sucre lustre o sucre normal.

TRANSCRIPCIÓ LITERAL DE LA RECEPTA TROBADA A granjamora.com

Granja Mora . Un dolç record.

No comments: